Facebook YouTube

Maturanti, mladi biseri – kvarnerom jure ko gliseri

KVARNERSKI OTOCI KRK - CRES - LOŠINJ

Košljun – Jurandvor – Baška – Beli – Mali Lošinj – CresPROGRAM PUTOVANJA:


1. DAN: Polazak autobusa u jutarnjim satima s mjesta prema dogovoru. Vožnja do Krčkog mosta i dalje otokom Krkom do Punta. Vožnja brodom na otočić Košljun. Po dolasku slijedi obilazak FRANJEVAČKOG SAMOSTANA i ETNOGRAFSKE ZBIRKE. Plovidba nazad u Punat i vožnja autobusom do Jurandvora, obilazak CRKVE SV. LUCIJE u kojoj je pronađena BAŠĆANSKA PLOČA. Odlazak do Baške, šetnja po jednoj od najljepših jadranskih plaža. Vožnja do Valbiske i dalje trajektom do luke Merag na otoku Cresu. Nastavak vožnje do hotela i smještaj u sobe. Slobodno vrijeme za predah i osvježenje. Večera. Zajedničko druženje, noćenje.

2. DAN: Doručak. Nakon doručka vožnja do mjesta Beli gdje se nalazi eko-centar CAPUT INSULEA, obilazak izložbe o biološkoj raznolikosti cresko-lošinjskog arhipelaga, izložbe o bjeloglavim supovima te izložbe o etnološkoj baštini Tramuntane, dijela otoka Cresa na kojem je smješten i Beli, posjet oporavilištu za bjeloglave supove u kojem ih se može vidjeti iz blizine. Povratak u hotel na ručak. Poslijepodne je rezervirano za sportske aktivnosti i animaciju. Večera. Zajedničko druženje, noćenje.

3. DAN: Doručak. Nakon doručka vožnja na otok Lošinj, slijedi posjet edukacijskom centru o moru PLAVI SVIJET s predavanjem na odabranu temu. Posjet muzejsko-galerijskom prostoru u kojem se nalazi kopija brončane statue APOKSIOMENA koja je 1999. g. pronađena u moru kraj Lošinja. Slijedi ručak u jednom od lošinjskih restorana. Nakon kraćeg predaha odlazimo u posjet MIOMIROSNOM OTOČKOM VRTU u Malom Lošinju gdje ćemo se uz pratnju vodiča upoznati s bogatim biljnim svijetom otoka. Povratak u hotel. Večera. Zajedničko druženje, noćenje.

4. DAN: Doručak. Kraće slobodno vrijeme i razgled grada Cresa. Posjećujemo TROJA GRADSKA VRATA, GRADSKA LOĐA SA STUPOM SRAMOTE, OKRUGLA UGAONA KULA,… Ručak u jednom od restorana, kraći predah te povratak trajektom i autobusom prema školi. Povratak pred školu u večernjim satima.

Moguće dodatne destinacije:
- grad Krk
- Vrbnik
- spilja Biserujka
- otok Susak


Svi elementi programa podložni su Vašim promjenama, sugestijama i nadopunama. Cijene putovanja već od 999 KN uz mogućnost obročnog plaćanja do 12 rata !!!

Zatražite vašu ponudu! Ispis
Newsletter