Facebook YouTube

Putovanje kroz pjesmu

KNJIŽEVNICI DALMATINSKE ZAGORE

Knin – Sinj – Slime – Zadvarje – Imotski – Vrgorac – dolina Neretve – ZaostrogPROGRAM PUTOVANJA:


1. DAN: Polazak autobusa u jutarnjim satima s mjesta prema dogovoru. Vožnja do Knina u kojem je rođen poznati književnik DINKO ŠIMUNOVIĆ. Posjet KNINSKOJ TVRĐAVI, kraći predah i odlazak do  IZVORA KRKE i SLAPA KRČIĆ. Nastavak vožnje put Vrlike, u kojoj je rođen MILAN BEGOVIĆ i dalje do uz obale Peručkog jezera do Sinja. U Sinju se zaustavljamo na mjestu održavanja poznate Sinjske alke. Nastavak putovanja prema jadranskoj obali i dolazak na Makarsku rivijeru. Smještaj u hotel. Večera. Zajedničko druženje, noćenje.

2. DAN: Doručak. Odlazak na cjelodnevni izlet autobusom u Dalmatinsku zagoru. Prelazimo Dupce i posjećujemo Slime, selo u kojem se rodio JOSIP PUPAČIĆ. Obilazak rodne kuće Josipa Pupačića i nastavak putovanja do Zadvarja gdje ćemo posjetiti ostatke HASAN-AGINE KULE i čuti priču o Hasanaginici, usmenoj baladi iz 17. stoljeća. Zaustavljamo se i na vidikovcu s kojeg pogled puca na DOLINU CETINE i HE KRALJEVAC. Nekoliko stotina metara dalje zaustavljamo se radi razgleda spektakularnog SLAPA GUBAVICA. Nastavak vožnje do Imotskog. Razgled spektakularnih krških fenomena MODROG i CRVENOG JEZERA te šetnja do centra grada. Obilazak spomenika velikom hrvatskom pjesniku TINU UJEVIĆU, a u Imotskom ćemo čuti i priču o životu VLADE GOTOVCA, hrvatskog pjesnika i političara.  Slijedi ručak u restoranu. Nastavak putovanja uz kratku lekciju o A.B. ŠIMIĆA koji je rođen u obližnjoj Hercegovini u selu Drinovci. Dolazimo do Vrgorca - obilazak SPOMENIKA TINU UJEVIĆU i TINOVE KULE - rodnog mjesta velikog pjesnika. Povratak u hotel. Večera. Zajedničko druženje, noćenje.

3. DAN: Doručak. Slijedi vožnja autobusom do delte Neretve. Obilazak Metkovića, a u mjestu Vid posjećujemo NARONU, jedinstveni muzej izgrađen na samom nalazištu. Naše putovanje nastavljamo safarijem po delti Neretve ploveći u tradicionalnim neretvanskim lađama kanalima i rukavcima. Ručak. Kraći odmor i vožnja prema hotelu uz zaustavljanje na vidikovcu i panoramski razgled Baćinskih jezera. Dolazak u hotel. Večera, večernja animacija, noćenje.

4. DAN: Doručak. Nakon doručka odlazak u posjet FRANJEVAČKOM SAMOSTANU u Zaostrogu gdje ćemo saznati o životu i djelu pučkog pjesnika ANDRIJE KAČIĆA MIOŠIĆA koji je rođen u Bristu, a velik dio života proveo je u ovom samostanu. Ručak. Nastavak putovanja i povratak na mjesto polaska u večernjim satima.

Moguće dodatne destinacije:
- Dubrovnik
- Split
- Makarska
- NP Krka 


Svi elementi programa podložni su Vašim promjenama, sugestijama i nadopunama. Cijene putovanja već od 999 KN uz mogućnost obročnog plaćanja do 12 rata !!!

Zatražite vašu ponudu! Ispis
Newsletter